Her kommer oppskriften:
Deig:
4dl mel
2ss sukker
150gr mykt smør
3-4 ss kaldt vann
Ha det myke smøret i en bolle og ha i mel og sukker litt etter litt. Dette skal blandes godt sammen og så tilsetter du vann til du får en fast og fin deig. La deigen ligge kaldt i kjøleskapet i ca 30 minutter før du begynner å lage paien.
Ta vare på en liten del av deigen til gitter. Tror ca. 1/6 del er nok.
Trykk så deigen ut i en pai- eller springform. La deigen gå litt oppover kanten av formen. Skjær så med en kniv rundt kanten av paien slik at du får en rett og fin kant med deig.
Stek så paibunnen på ca. 200grader i 5 minutter.
Fyll:
500gr rabarbra i småbiter
1dl sukker
ca. 1dl syltetøy av jordbær eller aprikos
Ha rabarbraen i en kjele sammen med sukker å la det koke på svak-middels varme til sukkeret er helt oppløst og rabarbraen har blitt litt mykere. Dette er supert å gjøre mens deigen ligger til kjøling...
Når deigen er ferdig med å forhåndssteke, fyller du opp med rabarbraen og legger på tynne remser av deig som gitter. Til slutt tar du ca. en t-skje med syltetøy i hver rute på paien før du steker den ferdig på ca. 200grader i 10-20 minutter (til gitteret er gyllent ). Her må du følge med så den ikke blir for godt stekt...
Til servering:
2dl pisket kremfløte
1dl rømme eller kesam
eller
Iskrem
Velbekomme... |
Linn
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar