Dette er et forholdsvist lyst brød, godt til f.eks. reker, forskjellige oster og varm suppe. Her får dere oppskriften som holder til 1 stort brød eller 2 små:
ca.4 dl fingervarmt vann
25 gram gjær
2 dl sammalt hvete
ca.5 dl hvetemel
1 sammenpisket egg
1 ts salt
2 ss raps- eller olivenolje
ca. 5 dl hvetemel
Slik gjør du:
Rør ut gjæren i det fingervarme vannet. Tilsett 2 dl sammalt hvete og 5 dl hvetemel. La denne blandingen heve under et håndkle på et lunt sted i 30-60 minutter (alt etter hvor mye tid du har :-))
Bland deretter inn pisket egg, salt og olje. Og til slutt elter du inn de siste 5 dl med hvetemel, slik at du får en smidig deig.
Form så ut en avlang, flat bolle som du legger på en smurt bakeplate eller en bakeplate med bakepapir. La den etterheve under plast i ca. 30 minutter.
Skjær kryss på toppen av brødet, pensle det med vann og strø litt hvetemel på. Stek brødet midt i ovnen på 200 grader (forvarmet ovn) i 30-35 minutter. La brødet bli avjølt på rist og server....
Linn
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar