onsdag 29. august 2012

Rødløksmarmelade

Forrige dagen lagde jeg rødløksmarmelade. Det er enkelt og smaker veldig godt på varmt smørbrød eller ved siden av kjøttmat. Det er også supert å gi som en liten gave når du er bedt bort til en venn :-)

Til 3 små syltetøysglass trenger du:

8       Rødløk 
6ts    Olivenolje
3ts    Spisskummen
3ts    finhakket Fenikkel
6ss    Hvitvinseddik
1,5dl  Balsamicoeddik
5ss    Hvitt sukker
5ss    Brunt sukker
Pepper kan has i hvis en ønsker det. Smak deg fram når marmeladen er ferdig kokt.
   
Skjær løken i tynne skiver og stek den i stekepannen sammen med olje og krydder. Når løken begynner å bli myk, tilsetter du eddik og sukker og lar det surre på middels varme til sukkeret er helt oppløst og eddiken er godt kokt inn.

Nå kan du enten la den avkjøles og oppbevare den i kjøleskapet hvis det skal brukes i løpet av en ukes tid. Eller du kan fylle marmeladen på varme syltetøyglass slik at det blir hermetisert. På denne måten holder marmeladen lenge.

Når du hermetiserer er det veldig viktig at glassene er helt rene og veldig varme. Sett de nyvaskede glassene i stekeovnen på ca 100 grader i 30 minutter. Husk å bruke et håndkle eller grytekluter når glassene skal fylles :-) Fyll glassene nesten opp til kanten. Skru lokket godt på og sett dem med lokke ned på kjøkkenbenken til de er avkjølt. Og vips har du marmelade til vinteren...

Linn

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar