tirsdag 26. mars 2013

Linn's Nøtte og muslibar....


Her skal dere få oppskriften på en av min samboers favoritter, mine Nøttebarer :-)

Dette er en ganske stor posjon, som dekker en langpanne, så den kan helt klart deles hvis man ønsker det.

Det du trenger er:
200gr brunt sukker
300gr smør
2dl sirup
0,5dl honning
250gr solsikkefrø
150gr havregryn
50gr puffet ris
50gr puffet havre
75gr rosiner (hele)
75gr aprikos (tørket, delt i små biter)
900gr blandede nøtter (Her bruker jeg å ha ca.500gr nøttifrutti e.l., 100gr valnøtter, 100gr macadaimianøtter, 100gr paranøtter og 100gr cashewnøtter)


Slik gjør du:
Sukker, smør, sirup og honning smeltes i en kjele...




...til det blir en glatt og jevn røre.
Bland så alle de andre ingrediensene i en stor bolle...



...hell smørblandingen over og rør godt.
Legg bakepapir i en langpanne eller form og hell nøtteblandingen over.
Trykk blandingen godt ned i formen, spesielt i kantene. Når det er gjort legger du på et nytt ark med bakepapir og deretter en haug med tunge bøker. Sett den så kaldt i min. 4 timer, gjerne over natten.











Når nøtteblandingen er godt avkjølt tar du av bøker og bakepapir...
...og deler den opp i biter med en skarp kniv.
Størrelsen på bitene bestemmer du selv. Skal du ha de med på tur kan de godt være større enn om du skal ha det som smågodt til helgen.
Nå er det bare å hugge inn :-) Vær obs på at du kan bli hektet.... de er nemlig veldig gode!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar